Loading...
کفپوش بیمارستانی به دلیل حساسیت بالایی که از نظر استانداردهای بهداشت و ایمنی دارد جزء مواردی هست که هنگام خرید آن باید به نکات مهمی توجه شود

کاربردهای کفپوش اپوکسی بیمارستانی

کفپوش بیمارستانی در بخش های مختلف بیمارستان ها اعم از اتاق بیمار، اتاق جراحی، بخش رادیولوژی، آزمایشگاه، اورژانس، راهروها و… کاربرد دارد. در واقع ویژگی های متعدد کفپوش اپوکسی، قابلیت استفاده از این کفپوش در بخش های مختلف بیمارستان را فراهم کرده است.
به عنوان مثال در اتاق جراحی می توان از کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال و آنتی استاتیک استفاده کرد یا در بخش رادیولوژی می توان از کفپوش اپوکسی مقاوم در برابر اشعه ایکس بهره برد.
همچنین در اتاق بیمار و راهروها نیز که رفت و آمد زیاد است و در نتیجه امکان آلودگی هم بالا می باشد؛ می توان از کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال کمک گرفت تا بدین ترتیب از شیوع بیماری ها نیز جلوگیری شود.
در واقع کفپوش اپوکسی نیاز بخش های مختلف بیمارستان را برطرف می کند و از طرفی دیگر نمایی یکپارچه و زیبا نیز به محیط بیمارستان می بخشد که این امر نیز می تواند روی روحیه بیمارها و همراهان آنها اثر مثبت داشته باشد.

سایر ویژگی‌های کفپوش اپوکسی بیمارستانی

مهمترین ویژگی های اپوکسی بیمارستانی که آن را از سایر انواع کفپوش متمایز می کند؛ ذکر شد. در واقع چون احتمال وجود آلودگی های بیماری زا در محیط بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی بیشتر از سایر مکان ها است؛ پس حتما باید از کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال در این محیط ها استفاده کرد و همانطور که گفته شد؛ برای جلوگیری از ایجاد اختلال در کار دستگاه های حساس پزشکی نیز می بایست از کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک در این محیط ها استفاده نمود.
اما علاوه بر اینها، اپوکسی بیمارستانی دارای خصیصه های قابل توجه دیگری نیز هست. از جمله اینکه کاملا یکپارچه و بدون درز است و بدین ترتیب هیچ فضایی برای تولید گرد و غبار یا رشد باکتری های بیماری زا برجای نمی گذارد.
همچنین اپوکسی بیمارستانی به هیچوجه آب، روغن یا سایر مایعات را جذب نمی کند. از طرف دیگر کم حجم و سبک است که این امر نیز به ممانعت از ایجاد گرد و غبار کمک شایانی می کند.
ضمنا با توجه به محیط پر رفت و آمد بیمارستان ها می بایست که کفپوش استفاده شده در این محیط ها به راحتی تمیز شود و قابل شست و شو باشد که خوشبختانه کفپوش اپوکسی این ویژگی را نیز به ارمغان می آورد.
از طرف دیگر، کفپوش مورداستفاده در بیمارستان ها باید غیرلغزنده باشد و امکان جابه جایی راحت وسایلی نظیر برانکارد، ویلچر، گاری و… را نیز فراهم کند که باز هم باید بگوییم که خوشبختانه اپوکسی بیمارستانی این مشخصات را نیز به همراه می آورد.
یکی دیگر از نکات مهم در مورد اپوکسی بیمارستانی این است که در برابر اشعه های پرتو ایکس مقاوم است. این نکته بخصوص برای بخش های رادیولوژی بسیار مهم هست.
همچنین کفپوش اپوکسی بیمارستانی باید در برابر مواد ضدعفونی کننده نیز مقاوم باشد زیرا معمولاً برای نظافت محیط های بیمارستانی و درمانی از مواد ضدعفونی کننده استفاده می شود.
پس چنانچه کفپوش استفاده شده فاقد مقاومت در برابر مواد ضدعفونی کننده و شیمیایی باشد؛ به سرعت آسیب می بیند. اما خوشبختانه اپوکسی بیمارستانی دارای مقاومت لازم در برابر این نوع مواد است که این امر به افزایش طول عمر کفپوش کمک می کند.

کاربردهای کفپوش بیمارستان در بخش های درمانی

اتاق‌های بیمارستانی
اتاق‌های عمل
آزمایشگاه‌ها
راهروها و فضاهای عمومی بیمارستان
بخش‌های ویژه مانند ICU و CCU
پس طبق آنچه گفته شد؛ اپوکسی بیمارستانی دارای مشخصه های قابل توجه متعددی است. به طور خلاصه می توانیم بگوییم که این نوع کفپوش دارای مزایای زیر است.

مزایای مهم

بهداشت و ضدعفونی
مقاومت در برابر مواد شیمیایی
ضد لغزش
دوام و مقاومت بالا
عایق صدا
ضد الکتریسیته ساکن
راحتی و کاهش خستگی
مقاومت در برابر رطوبت
ظاهر زیبا و آرامش‌بخش
سهولت در نصب و تعمیر

انواع کلی کفپوش‌های بیمارستانی

کفپوش بیمارستان در اتواع تک لایه و چند لایه تولید می گردد.

کفپوش‌های بیمارستانی تک لایه

به این دلیل که در تولید نوع تک لایه، از مواد پرکننده بیشتری استفاده می‌شود و مقدار PVC مورد استفاده در تولید این کفپوش‌ها کمتر است.
محاسن کفپوش‌های تک لایه
به این دلیل که در تولید کفپوش بیمارستانی تک لایه، از مواد پرکننده بیشتری استفاده می شود و مقدار PVC مورد استفاده در تولید این کفپوش ها کمتر است، قیمت این کفپوش ها در مقایسه با انواع دیگر پایین‌تر بوده و این قیمت مناسب باعث افزایش تعداد مشتریان این دسته از کفپوش‌ها در مقایسه با سایر کفپوش‌ها می‌شود. این کفپوش‌ها خصوصا در مراکز دولتی که قادر به خرید کفپوش‌های گران قیمت با میزان PVC بالا نیستند، استفاده می‌شود. هرچه میزان PVC استفاده شده در تولید کفپوش‌ها بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالا تر می‌باشد.
معایب کفپوش های تک لایه
- به این دلیل که در تولید کفپوش درمانگاه تک لایه، از مواد پرکننده یا فیلر به مقدار زیاد استفاده می‌شود، سطح این کفپوش‌ها، به راحتی خش پذیر بوده و با کشیدن یک جسم سخت و یا نوک تیز روی آن، به آسانی خراشیده می شود. همچنین به این دلیل که در تولید این کفپوش‌ها، از موادی به نام پلی یورتان(PUR)، برای آنتی باکتریال کردن سطح این کفپوش‌ها استفاده می‌شود، و چون فقط سطح رویی آن آنتی باکتریال است، پس از خش افتادن و خراشیده شدن، بایستی این کفپوش‌ها تعویض گردند. زیرا در صورت عدم تعویض، کفپوش به جای جلوگیری از انتقال بیماری، خود عامل انتقال بیماری‌های قارچی و باکتریال خواهد شد.
- برخی از شرکت‌ها، در هنگام تولید این کفپوش‌ها، روی آن ها از پولیش و یا واکس استفاده می‌کنند که کاری اشتباه می‌باشد. بر روی کفپوش بیمارستانی ساخته شرکت‌های دیگر از کلماتی همچون No polish یا No Wax استفاده شده است. این موضوع به این معناست که در تولید این کفپوش‌ها نباید از پولیش یا واکس استفاده کرد. بنابراین با توجه به این توضیحات، بهتر است از این نوع کفپوش‌ها، در فضاهایی استفاده شود که از درجه اهمیت نظافت کمتری برخوردار باشد. به عنوان مثال درون راهرو های بیمارستان ها، یا قسمت‌های اداری بیمارستان ها که میزان آلودگی در آن جا کمتر می باشد. از استفاده از این کفپوش‌ها داخل اتاق‌های بستری بیماران، بخش‌های مراقبت‌های ویژه و اتاق عمل باید تا حد امکان اجتناب نمود.
- نقطه ضعف دیگر کفپوش بیمارستانی تک لایه، این است که این کفپوش‌ها، به دلیل ترکیب با مواد پرکننده، و استفاده زیاد از مواد پرکننده در تولید این کفپوش‌ها، دارای رنگ واضحی نبوده و معمولا کدر هستند. این کفپوش ها، به مرور زمان و در اثر رفت و آمد زیاد، چرک گرفته شده و کاملا تیره و کدر می‌شوند و این چرک ها اصلا پاک نمی شوند و حالت کدری و کثیفی روی این کفپوش‌ها به همان حالت باقی می ماند. البته در برخی از شرکت‌های معتبر جهانی، در زمینه تولید کفپوش های بیمارستانی، مثل شرکت Gerflor، با اشعه UV و لیزر و مواد پلی یورتان کاملا سطح کفپوش‌ها را پوشانده و منافذ و خلل موجود در سطح کفپوش‌ها به طور کامل پوشانده می شود. این عمل باعث می شود که این کفپوش‌ها، دیگر جرم گرفته و کثیف نشوند و به همان حالت باقی بمانند.

کفپوش‌های بیمارستانی چند لایه

این کفپوش ها، از نظر تکنولوژی تولید آن ها، به دو گروه تقسیم‌بندی می شوند:
کفپوش‌های چند لایه طرح پرینت
کفپوش های چند لایه به همراه لایه رویی که از جنس PVC خالص می باشد

محاسن کفپوش‌های چند لایه طرح پرینت
- به این دلیل که در زیر این کفپوش‌ها، از یک لایه فوم استفاده شده است، این کفپوش‌ها دارای استاندارد اکوستیک با قابلیتی بالا در حدود ۲۱دسی بل می‌باشند. استفاده از این نوع کفپوش‌ها، در اتاق استراحت بیماران، ایستگاه‌های پرستاری، سالن سمینار، اتاق استراحت پرسنل و پزشکان و … بسیار رایج می‌باشد.
- به این دلیل که این نوع کفپوش بیمارستانی، دارای رنگ بندی می‌باشد، استفاده از آنها در مراکز بیماران آلزایمری، بسیار مفید می باشد.
معایب کفپوش بیمارستانی چند لایه طرح پرینت
-استفاده از رویه PVC با قطر کم روی این محصول، باعث می‌شود که این محصول آسیب‌پذیر باشد و نباید از این نوع کفپوش در مناطقی از بیمارستان که تردد بالایی دارند، مثل راهروهای بیمارستان‌ها استفاده گردد.
-اگر روی این کفپوش خط و خش ایجاد شود، پس از مدتی، محل‌های آسیب دیده، گرد و خاک محیط را جذب کرده و منظره زیبای کفپوش را خراب می‌کنند

محاسن کفپوش چند لایه، با لایه رویی PVC پی وی سی خالص
- در این نوع کفپوش آنتی باکتریال به دلیل استفاده از PVC با ضخامت بالا همراه با اشعه UV و لیزر، این نوع کفپوش از جذب آب و رطوبت در امان می ماند. عدم جذب آب به نوبه خود سبب جلوگیری از تکثیر قارچ‌ها و باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زای بیمارستانی می‌شود.
- محلول های رنگی که در بیمارستان ها و آزمایشگاه ها استفاده می شود، مثل بتادین، در صورتی که روی این کفپوش بیمارستانی بریزد، هیچ تاثیری روی این کفپوش نخواهد داشت و حتی هاله رنگی نیز ایجاد نشده و به راحتی پاک می‌شود.
- به این دلیل که در سطح رویی این کفپوش بیمارستانی، از PVC خالص استفاده شده است، این کفپوش بسیار محکم بوده و دارای استحکام و مقاومت بالا می‌باشد، که آن را در برابر خط و خش و خراشیدگی حفاظت می کند. این موضوع سبب شده است که این کفپوش، به دلیل مقاومت بالای آن، در مکان‌های پرتردد و شلوغ بیشتر استفاده شود.
- یکی دیگر از محاسن این نوع کفپوش بیمارستانی آنتی باکتریال، عدم استفاده از فیلر یا پر کننده در تولید این کفپوش ها می باشد که ظاهری روشن، با وضوح بالا به این کفپوش می‌دهد.
- با تاباندن اشعه UV و لیزر، به سطح رویی این کفپوش، در هنگام تولید این محصول، این کفپوش خاصیت تجزیه قارچ و باکتری و دیگر عوامل بیماری‌زای بیمارستانی را پیدا می‌کند.

سخن پایانی 


اگر به دنبال کفپوش بیمارستانی در بالاترین کیفیت هستید باید بدانید که یک کف پوش بیمارستانی خوب باید دوام و ماندگاری بالایی داشته باشد. ضد لغزش بوده و هیچ مشکلی برای حرکت ویلچر، برانکارد و سایر تجهیزات چرخدار به وجود نیاورد. لازم است تا کف پوش بیمارستانی ضد خش باشد چون در طول شبانه روز کف بیمارستان زیاد با اشیاء تیز و برنده تماس دارد.
بهتر است کفپوش بیمارستانی کم حجم باشد چون سبک بودن کف پوش باعث تجمع کمتر غبار و آلودگی می‌شود. از طرفی باید پاکسازی کف پوش راحت باشد و از تنوع رنگ بالایی برخوردار باشد تا تفکیک قسمت های مختلف بیمارستان به راحتی انجام شود.
بنابراین قطعاً در مراحل ابتدا تا انتها نیاز به مشورت و استفاده از تجربیات افراد ماهر، باتجربه و مجرب خواهد بود.