Loading...

مشخصات، ویژگی‌ها، کاربردها

کفپوش آنتی استاتیک پوشش های بسیار مهم برای محیط های با ضریب ریسک بالا می‌باشند. در واقع این نوع از پوشش های کف شرایطی را فراهم می‌کنند تا محیط‌های کاری با بالاترین سطح امنیت به فعالیت خود ادامه دهند. آنچه که به عنوان اهداف اصلی استفاده از کفپوش‌های آنتی استاتیک مورد توجه قرار می‌گیرد جلوگیری از آسیب به تجهیزات الکترونیکی، تخلیه الکتریکی و از همه مهمتر افزایش امنیت برای پرسنل می‌باشد.
مکانیزم عملکردی کفپوش آنتی استاتیک به این صورت است که مانع تجمع بارهای الکتریکی ساکن در سطح خود می شود و به واسطه داشتن خاصیت کانداکتیو می تواند از تخلیه بارها به محیط جلوگیری کند. تجمع بار الکتریکی ساکن بنا به دلایل مختلفی از قبیل تماس دو جسم با یکدیگر و ایجاد اصطکاک به وجود می آید. هر چقدر حجم تجمع بارهای الکتریکی افزایش یابد به همان نسبت شدت آسیب زایی آنها نیز بیشتر می شود. لذا با استفاده هوشمندانه از کفپوش‌های آنتی استاتیک براحتی می‌توانید بازدهی کاری خود را افزایش دهید.

ویژگی‌های کفپوش آنتی استاتیک

ساختار کفپوش آنتی استاتیک بر اساس لاستیک‌های NBR بوده که به شکلی کاملا دقیق با عناصر کانداکتیو و آنتی استاتیک ساخته شده است.
با توجه به ابعاد خاصی که دارند معمولاً به صورت رولی عرضه می‌شوند. در نتیجه شما به راحتی می‌توانید سطح کف را با این پوشش‌ها در کوتاه‌ترین زمان کاور کنید.
نوع متریال ساخت کفپوش آنتی استاتیک به گونه‌ای تنظیم شده است که انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد. لذا در محیط های پر تنش که نیروها و فشارهای بالا در ناحیه کف اعمال می‌شود هیچگاه باعث بروز ترک یا آسیب به کفپوش ها نمی شود.
کفپوش آنتی استاتیک به جهت آن که غالباً در محیط های کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد در نتیجه مقاومت و استحکام بالایی در برابر نوسانات دمایی دارد. لذا می‌توانند تا حداکثر دمای ۶۰ درجه سانتیگراد را تحمل کنند.
به واسطه آنکه این پوشش در ناحیه کف اجرا می‌شود لذا به عنوان کفپوش ضد لغزش نیز قلمداد می‌شوند. اصطکاک کنترل شده‌ای که در سطح این کفپوش قرار دارد عملا از بروز لغزندگی جلوگیری می‌کند.
هیچگاه دچار تغییر رنگ و دگرگونی ساختار نمی‌شود. بنابراین علاوه بر مقاومت و استحکام بالا نمای زیبا و مناسبی نیز دارند و می‌توانند فضای داخلی محیط‌های بسته را از لحاظ ظاهری نیز ارتقا دهند.

کاربرد

صنایع الکترونیک و ارتباطات مخابراتی
کارخانه‌های داروسازی
صنایع خودروسازی، هوافضا، نظامی و صنایعی که با مواد محترقه و منفجره کار می‌کنند
اتاق‌های کامپیوتر، کنترل، سرور و اتاق‌های عمل و ریکاوری در بیمارستان‌ها
به منظور اجرای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک با کیفیت بالا، آماده‌سازی سطح زیرین کفپوش از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین منظور در ابتدای کار با استفاده از یک چربی‌زدای مناسب، اثر هرگونه روغن، چربی، واکس و آلودگی‌هایی از این دست به طور کامل از بین می‌رود. پس از این مرحله نوبت به تمیزکاری و آماده‌سازی سطح به روش مکانیکی می‌رسد. در آماده‌سازی سطحی به روش مکانیکی با استفاده از تجهیزات شست‌وشوی مکانیکی، ساب‌زنی و سنگ‌زنی، سطح به طور کامل پاکسازی می‌شود و سطحی صاف و هموار به دست می‌آید. همچنین آثار گرد و خاک باقی‌مانده روی سطح با استفاده از تجهیزات مکنده گرد و غبار به طور کامل از بین می‌رود.

گام‌های مهم اجرا

آماده سازی سطحی
اجرای لایه اولیه (Primer)
چسباندن نوار مسی یا آلومینیومی روی سطح
اجرای لایه میانی
اجرای لایه نهایی

مزایای استفاده

مناسب برای هر نوع فضایی
موجود در بافت‌ها و رنگ‌های مختلف
سهولت نصب و نگهداری (باعث ایجاد یک روکش صاف و بدون درز می‌شود که قابلیت نصب بر روی انواع دیگر کفپوش‌ها را دارد)
دوام و ماندگاری بالا
مقاومت در برابر سایش و سختی
مقاومت بالا در برابر ضربه
مقاوم در برابر دما و حرارت
مقاوم در برابر رطوبت و آب
مقاوم در برابر لکه‌های شیمیایی
حداقل نیاز به تعمیر و نگهداری

افزودنی‌های کفپوش آنتی استاتیک

یکی از موضوعات مهمی که در ارتباط با کفپوش آنتی استاتیک باید ذکر کنیم این است که اصولاً تخلیه بار الکتریکی به شکل جرقه یا حجم آتش کوچک بروز می کند. حال تصور کنید که محیط مورد نظر دارای مواد و آلاینده های اشتعال زا باشد. بروز تخلیه الکتریکی در قالب یک جرقه کوچک می تواند انفجار های بسیار مهیبی را ایجاد کند. اصولاً انفجار و آتش سوزی تنها به دلیل یک عامل کوچک اتفاق میافتد. امروزه تخلیه الکتریسیته ساکن یکی از عواملی است که حتماً باید در جهت جلوگیری از آن برای افزایش امنیت محیط تدابیر مهمی اندیشیده شود که ساده ترین آن استفاده از انواع کفپوش آنتی استاتیک میباشد.
الکتریسیته ساکن در محیط‌های صنعتی بسیار خطرناک است. زیرا امکان انفجار در اثر جرقه و بخار افزایش می‌یابد. کفپوش‌های سیمانی بصورت ذاتی دارای خاصیت آنتی استاتیک هستند. با این حال مزایای کفپوش‌های رزینی همچون زیبایی، نظافت ساده، درزگیری آسان و غیره را ندارند. با این حال مهمترین مشکل کفپوش‌های رزینی، مساله تجمع الکتریسیته ساکن در آن‌هاست. بنابراین استفاده از کفپوش‌های رزینی در صنایعی همچون تولید محصولات شیمیایی، دارویی، غذایی و غیره با چالش جدی روبرو است. لذا در این شرایط حتما می‌بایست اصلاحی در ساختار کفپوش رزینی انجام گیرد.

الیاف کربن برای ایجاد خاصیت آنتی استاتیک 


یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای ایجاد خاصیت آنتی استاتیک در کفپوش‌های رزینی استفاده از الیاف کربن یا پودرهای کربنی است. الیاف کربن دارای مزایایی همچون سبک بودن، استحکام کششی بالا، ضریب انبساط حرارتی پایین و مقاومت حرارتی بالا هستند. این ویژگی‌ها، باعث استفاده گسترده از آن‌ها در صنایع هوافضا، ساختمانی و . . . شده است.